Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Impregneren DHZ Info en prijsadvies over impregneren en hoe je het zelf kan doen.
Impregneren DHZ
banner image

Impregneren buitenmuur

Buitenmuren impregneren beschermt hen tegen vuil en vocht. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten, want het impregneren van de buitenmuur van uw woning gaat vrij snel wanneer deze vlot bereikbaar is. Een buitenmuur impregneren is tegelijkertijd een waardevermeerdering van uw woning.

 

 

Kosten gevel laten impregneren

Buitenmuren laten impregneren kost gemiddeld 7 tot 15 euro per vierkante meter. De reden dat deze richtprijs zo breed is is omdat er heel wat factoren zijn die de uiteindelijke prijs bepalen. Denk hierbij vooral aan de totale oppervlakte en bereikbaarheid.

Naast de kosten van impregneren moet je ook rekening houden met kosten van reinigen. Als je een beschermende laag aanbrengt op je gevel doe je dit best nadat alle vuil van de buitenmuren verwijderd is. Hiervoor moet je rekenen op een extra prijs van 5 tot 19 euro per vierkante meter.

Uitgebreide prijslijsten en info over een gevel impregneren vind je op de website murenvochtig.nl. Op deze site is het ook mogelijk offertes op maat aan te vragen.

 

impregneren en reinigen van de gevel

 

 

Belang van impregnatie

Impregnatie van muren voorkomt dat vocht en vuil in uw gevel trekt. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een gezonder leefklimaat in huis, bescherming tegen vorstschade, een lagere energierekening en een waardevermeerdering van uw woning. Geen wonder dat gevelimpregnatie zo’n populaire behandeling is voor gevels en buitenmuren. Door uw buitenmuren te impregneren brengt u een onzichtbaar en flinterdun waterafstotend laagje aan. Dit laagje zorgt ervoor dat water en vuil gladjes van de muur stromen.

 

 

Zelf impregneren van buitenmuren mogelijk?

Het is perfect mogelijk om je muren zelf te impregneren mits de voorschriften van de fabrikanten goed opvolgt. Houd er wel rekening mee dat hoogtewerken gevaarlijk zijn zonder de juiste valbescherming. De kosten voor het huren of kopen van klim- en beveiligingsmateriaal wegen vaak niet op tegen de éénmalige kost en comfort om de werken uit te laten voeren door een gespecialiseerd vochtbestrijder / gevelwerker.

 

 

Offertes voor gevel impregneren ontvangen?

Jouw gevel laten impregneren? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.