Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Impregneren DHZ Info en prijsadvies over impregneren en hoe je het zelf kan doen.
Impregneren DHZ
banner image

Zelf impregneren

  • Kies waterbasis voor: nieuw metselwerk, na voegwerkrenovatie, bij huizen met kunstof of aluminium kozijnen, in gebieden met specifieke milieu-eisen en gevels die eerder met een watergedragen impregneermiddel behandeld zijn.
  • Kies oplosmiddel voor: bestaande gevels die al dan niet gereinigd zijn en gevels die eerder geïmpregneerd zijn op basis van oplosmiddel (herhalingsbehandeling). Hieronder vallen alle huizen geïmpregneerd voor 1995.

 

Oppervlak gevel bepalen

Het oppervlak van een gevel bereken je als volgt. Eerst meet je het rechthoekige oppervlak: de gevel zonder de zolderverdieping. Bepaal de vierkante meters (m2) van dit oppervlak: breedte x hoogte. Daarna meet je het driehoekige vlak: de zolderverdiping. Neem hiervoor de volledige breedte x de helft van de volledige hoogte. Geveloppervlakken ter indicatie:

  • Tussenwoning = zo’n 75-100 m2
  • Hoekhuis = zo’n 125-150 m2
  • Vrijstaand huis = zo’n 200-250 m2

 

Oppervlak dak bepalen

Het oppervlak van een dak bereken je door elke dakhelft als een rechthoek te zien. Vervolgens bepaal je de oppervlakte (m2): breedte x lengte. Voor een gemiddelde dakkapel van twee meter breed kun je 6 m2 aftrekken.

 

Hoeveelheid impregneermiddel

Tel alle te behandelen oppervlaktes bij elkaar op. Per m2 heb je 0,5 liter impregneermiddel nodig. In onze webwinkel verkopen we verpakkingen van 25, 10 en 5 liter.

 

Gereedschap en hulpmiddelen

Voor het impregneren heb je een aantal gereedschappen en hulpmiddelen nodig, zoals een staalborstel, afdekfolie en een impregneerspuit.

 

Offertes voor gevel impregneren ontvangen?

Jouw gevel laten impregneren? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.